Köpvilkor

Priser och leveranser

Logac levererar Jord och Grus i storsäck hela vägen hem till dig. I varukorgen framgår totalpris inklusive frakt. Vid beställning anger ni leveransadress och postnummer vilket är vårt underlag för leveransen.

Leverans

Vid beställning vardagar innan kl 9 så är vår ambition att leverera hela vägen hem till dig nästa vardag. Detta är ingen garanti utan ska endast ses som vägledande. Vid försening kommer ni att bli underrättad av oss. Eventuellt skada p.g.a försenad leverans ersätts inte av Logac AB.

För en lyckad leverans hela vägen hem till dig så finns det ett antal förutsättningar som ska uppfyllas.  Det är ditt ansvar som kund att se till att dessa tillgodoses.
Vägen ska vara minst 2.6 meter bred och med en fri höjd på 2,8 meter.
Underlaget skall vara anpassat för färd med tung lastbil
Kranen behöver nödvändigt rörelseutrymme uppåt och runt omkring.

Chauffören gör vid ankomst en bedömning om färd kan utföras till den önskade leveransplatsen. Om chauffören berömmer att färd ej kan genomföras beslutar chauffören enrådigt var godset, närmast den önskade platsen, kan avlastas.

Kontakta gärna oss om du är tveksam eller har ytterligare frågor. Om du inte är hemma eller anträffbar vid ankomst levereras varan planenligt. Meddelanden som gäller ändringar i våra standardleveransvillkor, måste godkännas och bekräftas av oss innan varorna skickas. Är de inte bekräftade av oss, gäller standardleveransvillkor.

Allmänna Bestämmelser Sveriges Åkeriföretag Alltrans 2007

Bomkörning

Om transporten till leveransplatsen inte är möjlig att genomföra – uppkommer det en s.k. bomkörning. Detta innebär att chauffören för leveransen tvingas köra tillbaka till utkörningsplatsen. Detta kan bl.a. orsakas av hinder på vägen, eller att vägen till leveransplatsen inte lever upp till de förutsättningar som krävs för att en leverans ska vara möjlig. Det är kundens ansvar att säkerställa att dessa krav är uppfyllda – och skulle en bomkörning ske pga. ofullkomliga förutsättningar så är det kunden som ombesörjer den tillkommande kostnaden för bomkörningen.

Leveranskostnader
Leveranskostnaden betalas av dig och är inkluderat i ditt pris. Leveranskostnaderna återbetalas endast om köpet ångras/häves, när leveransen inte är påbörjad. Vid ångrat köp bekostas returfrakten av dig. Du ska själv vara uppmärksam på att frakten utgör den största kostnaden av det totala priset.

Ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det datum som du har mottagit varan. Ångrar du köpet, ska du själv välja att ombesörja transporten och returnera varan senast på den 14 dagen efter mottagandet, eller returnera varan direkt vid ankomst.

Vid ångrat köp bekostas returfrakten av dig. Du ska själv vara uppmärksam på att frakten utgör en stor del av det totala priset Väljer du att returnera varan med vår lastbil, ska du betala för returtransporten motsvarande leveranspriset. Om du returnerar varan, skall den vara i samma skick/beskaffenhet som när du mottog varan. Detta betyder att ångerrätten kan bortfalla om produktens skick eller mängd inte är densamma som vid leverans.

Reklamationsrätt

När du handlar på www.Logac.se har du enligt gällande lag 24 månaders reklamationsrätt. Varan skall vara ”orörd” och innehålla samma ursprungsmängd som vid mottagandet. Reklamation ska göras snarast efter det att du har upptäckt problemet med varan. Vi återbetalar vidkommande fraktkostnader som du har fått i samband med returnering av varan, när reklamationen är korrekt. Kontaktupplysningar hittar du på kontaktsidan. När du returnerar varan ber vi dig upplysa ordernummer samt en kort beskrivning av varans fel. Bifoga även en bild på produkten där varans fel blir tydligt. Reklamationsrätt gäller inte för felbeställning av varor på grund av bristande kunskap om den specifika produkten.


Privat Data

För att möjliggöra handel på www.logac.se så registreras följande personliga upplysningar.

Namn
Adress
Telefonnummer
E-mail adress

Vi utför registreringen av dina personliga uppgifter i syfte att kunna leverera en vara till dig. Dina personuppgifter registreras hos Logac AB och arkiveras i fem år och raderas därefter. Fem år är ett krav enligt bokföringslagen. Om personliga upplysningar efterfrågas av myndighet från vår webbsida säkerställer vi att det alltid föregås av ditt samtycke och att du är informerad om vilka upplysningar som inhämtats och varför.  Ansvariga över Privata data hos Logac AB är Jonas Klingenstierna.

Upplysningar som registrerats på www.Logac.se vidarebefordras eller säljs under inga omständigheter vidare till tredje part. Vi registrerar heller inte känslig personlig information.


Besöksstatistik

Besöksstatistik används på www.logac.se och betyder att ett statistiksystem insamlar information som möjliggör en statistisk bild av hur många besökande en webbsida har haft, var de kommer ifrån och var på webbsidan som den besökande lämnade sidan. På www.logac.se används loggstatistik i syfte att optimera webbsidan och dess funktioner.

Kontakta oss om du är tveksam eller har ytterligare frågor.